Gränser suddas ut. Och nya möjligheter skapas.

Södra delen av Helsingborgs centrum är inne i en spännande omvandling. Här finns redan en ungdomlig puls och en vital blandning av affärsliv, kultur och mat med ingredienser från världens alla hörn. De närmaste åren kommer här att hända massor. Och med sin karakteristiska form och iögonfallande läge ut mot Helsingborgs huvudinfartsled Järnvägsgatan blir Projektet Metropol en tydlig signaturbyggnad och symbol för söders omvandling.

Det är varmare i söder

Projektet Metropol är en viktig del i Helsingborgs stadsförnyelseprojekt H+, det största i modern tid på över 1 miljard kvm. Väster om Projektet Metropol kommer Oceanhamnen att bli en ny stadsdel med både kontor och bostäder som knyts ihop med Lunds universitets område Campus Helsingborg och södra delen av Helsingborgs centrum. Nya Söderpunkten blir ett pulserande stadsdelscentrum, en destination för mat, livsmedel, shopping och nöje, bland annat med Sveriges modernaste biopalats.

Runt Projektet Metropol sjuder det av liv, morgon, middag och kväll. Här finns torghandel, simhall, inom kort Nordic Wellness gym, hotell (bland annat nya Radisson Blu Metropol Hotel i fastigheten bredvid) med 205 rum och 8 konferens- och möteslokaler, restauranger som Nelly’s och Khai & Mui, välsorterade livsmedelsbutiker och mysiga caféer. För att inte tala om Helsingborgs prunkande stadspark som ligger precis bredvid.

Mitt i händelsernas centrum

Sitter du i Kvarteret Metropol har du inte bara tillgång till det stora utbudet av mat, butiker och service som finns precis utanför. Du har dessutom nära till resten av staden – och världen.

Bara 50 meter bort ligger hållplatsen för stadsbuss, regionbuss och den nya superbussen HelsingborgsExpressen. På tre minuter promenerar du till Knutpunkten. Där kan du ta tåg till Köpenhamn eller Göteborg, flygbussen till Ängelholm Airport eller färjan över till Helsingør.

För den som kör bil finns det 147 P-platser i Kvarteret Metropol och 100 m bort ett planerat parkeringsgarage med 260 platser. Men själv behöver du sällan ta bilen eftersom det givetvis finns tillgång till en bilpool för alla hyresgäster.